Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
Arı sütü 5-15
günlük işçi arıların yutak üstü
salgı bezlerinden salgıladıkları doğal bir arı ürünüdür. Arı sütü ana arının ve
larvaların besini olup, besin değeri oldukça yüksektir. Kovandaki bütün arılar
bal ile beslenirken bunun aksine bal ile beslenmeyip sadece arı sütüyle beslenen
Ana arı günde kendi ağırlığının iki katı kadar (1500-3000) yumurta üretebilmekte
ve 6-7 yıl kadar yaşamaktadır. Diğer işçi arılar ise kolay hastalanırlar, dişi
oldukları halde yumurta bırakamazlar ve sadece 2 aya yakın yaşarlar. Arı sütü;
yaklaşık %66 su, %14.5 karbonhidrat, %4.5 lipid, %13 aminoasit, B grubu vitaminlerinin
(B1, B2, B3, B5 ve B6) tümüne ek olarak A, D, C, E vitaminleri, çinko,
magnezyum, demir gibi önemli mineralleri biyolojik aktif maddeler, önemli bazı mineral
maddeler içerir. Arı sütünün bileşiminde,
başka herhangi bir gıda maddesinde bulunmayan; royalaktin denilen özel bir
protein ve doğal bir organik asit olan 10-HDA
bileşenlerini içerir. Bu içeriği arı sütünü
çok özel kılar.
Tüketim Önerisi: Arı sütü, aç karnına,
çocuklar için günde yarım çay kaşığına kadar, yetişkinler
için 1 çay kaşığına kadar tüketilebilir. Ya
da arı sütü,ham bal, polen gibi
özel karışımlarımızdan günde çocuklar 1 tatlı
kaşığı yetişkinler
2 tatlı kaşığı olarak kullanabilirler.
Saklama Koşulları: Ürünü buzdolabında (yaklaşık 4-8C)
saklayınız, daha yüksek sıcaklıktan koruyunuz.